- Mijn specialiteiten

Medische Pedicure in opleiding

Onder medische pedicure vallen de volgende riscoe patienten.

  • Reuma,
  • Diabetisch 
  • Oncologie
  • Verwaarlossde voet
  • Ouderevoet
  • Spastische voet

Bij deze risico patienten is extra voor zichthied geboden. En wordt er goed naar de Contra indicaties gekeken. En eventueel door verwezen naar Huisarts of Podotherapeut of behandeld arts.

Valt u onder een van deze risico patienten meld dit altijd voor uw behandeling zodat ik er rekening mee kan houden.

Bent u onderbehandeling van de oncoloog. ga dan met uw behandelaar in gesrpek om te vragen of  u en waar naar u tijdens uw behandeling een pedicure behandeling mag en of er nog beperkingen qua pedicure behandelingen zijn. Vaak is er bij chemo keur een berperkt aantal dagen dat een pedicure behandeling mag uit gevoerd worden. 

NCM Gel bij trauwmanagels en schimmelnagels

Heeft u een beschadichde nagelen dan kunt u deze laten behandelen met een NCM Gel. Deze gel zorgt er voor dat de nagel weer mooi uitgroeid Is en er weer mooi uitziet.

 

Nagelreparatie

door middel van gel of acryl uw nagel weer mooi maken als u een stukje of deel van de nagel mist.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!